WOONKWALITEIT

In de Maastrichtse wijk Statenkwartier ontstaat Lindenkruis. Een nieuw, duurzaam woongebied dat plaats biedt aan zo'n 170 koopwoningen en -appartementen. Ook is er plek voor een ondergrondse parkeergarage met 148 parkeerplaatsen. Hoven, pleintjes en veel groen completeren het woongebied. Lindenkruis ligt midden in de Maastrichtse binnenstad, op vijf minuten loopafstand van de Markt en het Vrijthof.

Met Lindenkruis hebben RO groep en Hurks een plan ontwikkeld dat naadloos past in de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam. En met een scherp oog voor kwaliteit van architectuur en omgeving.

Verberg

Woningtypen

Tijdens de eerste fase van Lindenkruis zijn eigentijdse stadswoningen, herenhuizen en appartementen gebouwd met een eigen parkeergarage onder het Lindenkruishof. In fase 2 wordt deze stijl doorgetrokken. Verheij Architecten tekende voor zeven stadswoningen in het binnengebied en vier herenhuizen aan de Maagdendries. Nieuw in het plan is DEDRIE Architecten. Dit bureau ontwierp voor Lindenkruis vijf eigentijdse herenhuizen en een appartementencomplex met 22 huurappartementen.

De woningen van Lindenkruis voorzien in alle hedendaags wooncomfort, beschikken over energielabel A en zijn aangesloten op de stadverwarming van Lindenkruis. Op de begane grond wordt vloerverwarming aangelegd, op de verdiepingen worden radiatoren geplaatst. De woningen worden uitgevoerd in metselwerk met veelal hardstenen en betonnen detailleringen. De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, de daken zijn bedekt met keramische pannen. De hemelwaterafvoeren en dakafwerkingen zijn van zink. De woningen hebben een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het Lindenkruishof.

PARKEERGARAGE

Onder het Lindenkruishof bevindt zich de royale parkeergarage van Lindenkruis. De garage is voor auto’s bereikbaar via de Maagdendries. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de trap midden in het Lindenkruishof. Op de twee koppen van het plein is de parkeergarage bereikbaar via zowel een trap als een lift. Elke woning van Lindenkruis is voorzien van een eigen parkeerplaats. In de garage zijn bovendien voorzieningen getroffen voor e-rijden.

STADSWONING TYPE K

De geschakelde stadswoningen hebben extra hoge plafonds en een ruime woonkamer met open keuken die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Op deze zolder kunnen twee aanvullende ruimtes worden gemaakt. Enkele woningen zijn standaard voorzien van een dakkapel. Bij alle woningen kan deze naar keuze worden toegevoegd. Ook bestaat de mogelijkheid om een uitbouw te plaatsen. Het totaal nettovloeroppervlak bedraagt circa 144 m2 en het kaveloppervlak ligt tussen de 130 m2 en 147 m2.


HOEKWONING TYPE L

Op de hoeken van de geschakelde stadswoningen komen hoekwoningen met een ingang aan de zijkant. Ze hebben extra hoge plafonds en een ruime woonkamer met open keuken die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Mede door de ruime dakkapel kunnen op deze zolder twee aanvullende ruimtes worden gemaakt. Het totaal nettovloeroppervlak bedraagt circa 150 m2 en de kaveloppervlakten zijn 120 m2 en 148 m2.

HERENHUIS TYPE M

Aan de Maagdendries worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd in twee varianten. Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart gastentoilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping drie ruime slaapkamers en een badkamer met toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping — die bereikbaar is via een vaste trap — aanvullende ruimte. Enkele woningen zijn standaard voorzien van een dakkapel. Bij alle woningen kan deze naar keuze worden toegevoegd. Alle huizen aan de Maagdendries hebben een tuin die recht op het zuiden ligt. In de tuin bevindt zich een berging. Het totaal nettovloeroppervlak van deze woningen bedraagt ruim 260 m2 en het kaveloppervlak ligt tussen de 6o m2 en 193 m2.

HERENHUIS TYPE N

Aan de Maagdendries en Lindenkruis(straat) worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd. Het totaal nettovloeroppervlak van deze woningen bedraagt circa 210 m2 op een royale stadskavel van 112 m2 tot 131 m2. Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart toilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping twee ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping met dakkapel aan de voorzijde nog aanvullende ruimte. Aan de achterzijde kan naar keuze een tweede dakkapel worden geplaatst, of zonnepanelen. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. In de tuin bevindt zich een berging.

Verberg Woningtypen

PlankaartVerberg Plankaart
To Top Button