WONEN IN LINDENKRUIS

In de Maastrichtse wijk Statenkwartier ontstaat Lindenkruis. Een nieuw, duurzaam woongebied dat plaats biedt aan zo'n 170 koopwoningen en -appartementen. Ook is er plek voor een ondergrondse parkeergarage met 148 parkeerplaatsen. Hoven, pleintjes en veel groen completeren het woongebied. Lindenkruis ligt midden in de Maastrichtse binnenstad, op vijf minuten loopafstand van de Markt en het Vrijthof. Met Lindenkruis hebben RO groep en Hurks een plan ontwikkeld dat naadloos past in de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam. En met een scherp oog voor kwaliteit van architectuur en omgeving.

WOONKWALITEIT

De woningen van Lindenkruis voorzien in alle hedendaagse wooncomforts, beschikken over energielabel A en zijn aangesloten op de stadverwarming van Lindenkruis. Op de begane grond wordt vloerverwarming aangelegd, op de verdiepingen worden radiatoren geplaatst. De woningen worden uitgevoerd in metselwerk met veelal hardstenen en betonnen detailleringen. De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, de daken zijn bedekt met keramische pannen. De hemelwaterafvoeren en dakafwerkingen zijn van zink. De woningen hebben een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het Lindenkruishof.

PARKEERGARAGE

Onder het Lindenkruishof bevindt zich de royale parkeergarage van Lindenkruis. De garage is voor auto’s bereikbaar via de Maagdendries. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de trap midden in het Lindenkruishof. Op de twee koppen van het plein is de parkeergarage bereikbaar via zowel een trap als lift. Elke woning van Lindenkruis is voorzien van een eigen parkeerplaats. In de garage zijn bovendien voorzieningen getroffen voor e-rijden.

 

Verberg

Herenhuis Type P

Aan de straat Lindenkruis worden 6 riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd. Het totaal gebruiksoppervlak van deze woningen bedraagt circa 220 m² op een royale stadskavel van 118 m² tot 144 m². Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels.

Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart toilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping twee ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping met dakkapel aan de voorzijde nog aanvullende ruimte. Aan de achterzijde kan naar keuze een tweede dakkapel worden geplaatst, of zonnepanelen. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. In de tuin bevindt zich een berging.

Deze bijzondere woningen zijn te koop voor ca. €555.000,- v.o.n. incl. parkeerplaats onder het Lindenkruishof.

Verberg Herenhuis Type P

Herenhuis Type T

Aan de karakteristieke Capucijnenstraat worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd. Het totaal gebruiksoppervlak van deze woningen bedraagt circa 225 m2 op een royale stadskavel van 119 m2 tot 127 m2. Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart toilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping twee ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping met dakkapel aan de voorzijde nog aanvullende ruimte. Aan de achterzijde kan naar keuze een tweede dakkapel worden geplaatst. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. In de tuin bevindt zich een berging.

Verberg Herenhuis Type T

Patiowoning Type U

De stadswoningen met ommuurde patiotuin zijn voorzien van extra hoge plafonds en een entreehal in een afzonderlijke aanbouw. Hierdoor hebben de woningen een royale woonkamer met open keuken, wat zorgt voor direct tuincontact. Op de verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers en een badkamer. De zolder – die standaard is voorzien van een dakkapel – is bereikbaar via een vaste trap. Op de zolder bevinden zich twee aanvullende (slaap)kamers en een tweede badkamer. De berging bevindt zich naast de entreehal, die meteen vanuit de tuin bereikbaar is. Het totaal gebruiksoppervlak bedraagt circa 170 m2. Het kaveloppervlak varieert van 121 tot 125 m2.

Verberg Patiowoning Type U

Stadswoningen

Hoekwoning Type Q

Op de hoek van de Remisepavé en De Vloeienwacht komt een unieke hoekwoning. De woning heeft een extra hoog plafond en een ruime woonkamer met open keuken die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Mede door de ruime dakkapel kunnen op deze zolder twee aanvullende ruimtes worden gemaakt. Het totaal gebruiksoppervlak bedraagt circa 137 m2. Het kaveloppervlakte is circa 123 m2.

Stadswoning Type R

Aan de Remisepavé komen twee fraaie half vrijstaande stadswoningen met voortuin. De woningen hebben een extra hoog plafond en een ruime woonkamer met open keuken die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. Mede door de ruime dakkapel kunnen op deze zolder twee aanvullende ruimtes worden gemaakt. Het totaal gebruiksoppervlak bedraagt circa 130 m2. De twee kavels zijn circa 122 en 133m2 groot.

Verberg Stadswoningen

Plankaart

Voor informatie omtrent de beschikbaarheid van woningen en lopende opties, neem contact op met één van onze makelaars. Woningen op de plankaart die in rood zijn weergegeven zijn definitief verkocht.

 

Verberg Plankaart
To Top Button